Een Private Cloud werkt veiliger dan een openbare cloud.

Een 'cloud' is een netwerk van aaneengesloten computers waarop u werkt zonder dat u de eigenaar van deze computers bent. Uw belangrijke documenten staan… tja waar? Dáár zit nu net de crux voor wat betreft veiligheid, beheersbaarheid en betrouwbaarheid van een 'gewone' cloud.

Bij ons weet u waar uw data staat

Wij vinden het belangrijk dat u weet waar uw private cloud-server staat. Wij gaan daarom met onze klanten altijd naar het datacenter van hun server. Daarnaast vinden wij het vanzelfsprekend dat een private cloud eenvoudig bereikbaar moet zijn om bijvoorbeeld een harde schijf te kunnen verwisselen.

Wat wordt er onder Private Cloud verstaan?

Een private cloud bij AIenS werkt anders en veiliger dan een openbare cloud. In tegenstelling tot een gewone cloud huurt u bij een private cloud een goed beveiligde, fysieke ruimte waarin uw eigen cloud-server komt te staan. Alleen u bent de gebruiker van deze server, niemand anders. Uw documenten staan dus niet naast die van andere huurders, maar op een eigen plek. Zo kunnen wij waarborgen dat alleen u door middel van een goed beveiligde verbinding altijd en overal veilig bij uw bestanden kunt.

Een Private Cloud is stabieler, veiliger en sneller

Naast een stabiel en veilig netwerk wilt u ook werken met een snel netwerk. Op een gedeelde cloud-server worden de beschikbare processorcapaciteit en het werkgeheugen verdeeld over de klanten die op dat moment zijn ingelogd. Niet bij onze private cloud. Wij monitoren constant de prestaties en beveiliging van uw private cloud en beperken bij uitval het aantal verloren werkuren tot een minimum. Werken op een eigen private cloud is niet alleen veiliger, maar ook sneller en stabieler. 

De voordelen op een rij

•    U weet waar uw data en documenten staan;
•    De private cloud is stabieler, veiliger en sneller;
•    Betere kostenbeheersing op uw ICT-uitgaven;
•    Constante prestaties.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.
 

Installeert, beveiligt en beheert